Monday, August 2, 2021

வால்நட் மிக்சர் | Walnut Mixture Recipe


 வால்நட்மிக்சர்| Walnut Mixture In Tamil | Tea Time Snacks



தேவையானபொருட்கள்


வால்நட்ஸ்  - 2 கப்

பொரி- 3 கப்

சேவ்- 1 கப்

பொட்டுகடலை- 1/2 கப்

காய்ந்ததிராட்சை- 100 கிராம்

தட்டியபூண்டு- 2 (விரும்பினால்)

கறிவேப்பிலை

பெருங்காயதூள்- 1/2 தேக்கரண்டி

மஞ்சள்தூள்- 1/2 தேக்கரண்டி

மிளகாய்தூள்- 2 தேக்கரண்டி

சீரகதூள்- 1/2 தேக்கரண்டி

உப்பு- 1 தேக்கரண்டி

பிரவுன்சுகர்- 2 தேக்கரண்டி(விரும்பினால்)

நெய்


              செய்முறை



1. வால்நட்ஸைஇரண்டுதுண்டுகளாகஉடைக்கவும்.



2. ஒருவாணலியில்நெய்சேர்த்துவால்நட்ஸைநிமிடங்கள்வறுக்கவும்.



3. அதேவாணலியில்நெய்சேர்த்துபொரியைவறுக்கவும்.



4. நெய்சேர்த்துபொட்டுகடலையைநிமிடங்கள்வறுக்கவும்.



5. இப்போதுதிராட்சையைநெய்யில்வறுக்கவும்.



6. தட்டியபூண்டுகறிவேப்பிலைசேர்த்துநெய்யில்வறுக்கவும்அடுப்பைகுறைவாகவைத்துவறுக்கவும்.



7. இப்போதுபெருங்காயதூள்மஞ்சள்தூள்மிளகாய்தூள்சீரகதூள்உப்புசேர்த்துவதக்கவும்.



8. இப்போதுஅனைத்துவறுத்தபொருட்களையும்ஒன்றுசேர்த்துகலக்கவும்.



9. இறுதியாகபிரவுன்சுகர்சேர்க்கவும்.



10. வால்நட்மிக்சர்தயாராகஉள்ளது.

Mango custard Recipe

                       ingredients


   for custard



2 cup milk
3 tbsp custard powder
¼ cup milk
¼ cup sugar



          other ingredients


¾ cup mango (cubes)
3 tbsp pomegranate
6 grapes (chopped)
¼ apple (chopped)
3 tbsp mango (chopped)
2 tbsp almond (chopped)
2 tbsp pistachios (chopped)
2 tbsp cashew (chopped)
¼ tsp cardamom powder



INSTRUCTIONS


 

  • firstly, in a large kadai boil 2 cup milk stirring occasionally.

  • pour the custard milk stirring continuously.

  • stir for 2 minutes or until custard milk is well combined with milk.

  • now add ¼ cup sugar and stir well.

  • cook on low flame for 10 minutes or until milk thickens and turns creamy.

  • cool the mixture completely.

  • further, add ¾ cup mango pulp.

  • whisk smooth until custard and mango pulp is well combined.

  • further add fruits, dry fruits and ¼ tsp cardamom powder.

  • mix well until fruits are well combined.

  • cover and refrigerate for 1 hour.

  • finally, enjoy mango custard chilled topped with more dry fruits.


 

Fried rice Recipe

 

               Ingredients




4 tablespoons olive oil or butter divided
1/2 yellow onion diced
1/2 cup diced carrot
2 cloves garlic minced or pressed
1/2 teaspoon ground ginger
1/2 teaspoon black pepper
2 large eggs beaten
3 cups leftover unseasoned cooked rice chilled
2 tablespoons soy sauce
2 tablespoons seasoned rice vinegar
2 tablespoons hoisin sauce
1/2 tablespoon chili garlic sauce plus more to taste
1/2 cup frozen peas
1 teaspoon sesame oil
salt to tasty
cilantro, green onions, sesame seeds, sriracha for garnish, if desired



Instructions

 

 •  Melt 2 tablespoons of butter or heat 2 tablespoons of oil in a large non-stick skillet over medium heat.



 •    Once melted or heated, add in onion, carrot, garlic, ginger, and black pepper.


  • Cook, stirring regularly, until veggies are tender, about 10 minutes. Start Timer

  • Push veggies to the side.

  • Add in remaining 2 tablespoons butter/oil, allow to melt or heat, then pour in egg.

  • Scramble the egg until cooked to your liking.

  • Stir the veggies back into the egg then add in the rice.

  • Stir in soy sauce, vinegar, hoisin, chili garlic sauce, and peas.

  • Cook until everything is heated through, stirring regularly.

  • Drizzle with sesame oil then taste and re-season, if necessary.

  • Serve with optional garnishes and enjoy!

  • Take 5 seconds to rate this recipe below. We greatly appreciate it!



Sunday, August 1, 2021

மட்டன் கறிக்குழம்பு | Mutton Kulambu in Tamil


 


மசாலாவிழுதுஅரைக்க 


எண்ணெய்- 1 தேக்கரண்டி

மல்லிவிதைகள்- 1 தேக்கரண்டி

சீரகம்- 2 தேக்கரண்டி

மிளகு- 1 தேக்கரண்டி

சோம்பு  - 1 தேக்கரண்டி

சிவப்புமிளகாய்- 10 

சிறியவெங்காயம்  - 12 

பூண்டு- 8 பற்கள் 

இஞ்சி- 1 துண்டு 

துருவியதேங்காய்  - 2 மேசைக்கரண்டி

தண்ணீர்


மட்டன்கறிக்குழம்புசெய்ய 


மட்டன்- 1 கிலோ

எண்ணெய்- 3 மேசைக்கரண்டி

இலவங்கப்பட்டைகிராம்புஏலக்காய்மற்றும்அன்னாசிபூ 

சிறியவெங்காயம்- 20 

வெங்காயம்- 1 

பச்சைமிளகாய்- 2 

கறிவேப்பிலை

தக்காளி- 4 

மஞ்சள்தூள்- 1/2 தேக்கரண்டி

கல்உப்பு- 1 மேசைக்கரண்டி




                செய்முறை 


1. மட்டன்கறிக்குழம்புசெய்வதற்குமுதலில்  மசாலாவிழுதுஅரைக்கவேண்டும்அதற்க்குஒருகடாயில்எண்ணெய்ஊற்றிசூடேற்றியபின்புஇதில்மல்லிவிதைசீரகம்மிளகுசோம்புகாய்ந்தசிவப்புமிளகாய்சிறியவெங்காயம்பூண்டுஇஞ்சிதுருவியதேங்காய்சேர்த்துநன்குவறுக்கவும் 



2. நறுமணம்வரைவறுத்தபின்புசிறிதுநேரம்ஆறவிட்டுமிக்ஸியில்சேர்த்துதண்ணீர்இல்லாமலும்மறுமுறைசிறிதுதண்ணீர்சேர்த்துவிழுதாகஅரைக்கவும் 



3. மட்டன்கறிக்குழம்புசெய்வதற்குஒருமண்சட்டியைசூடுசெய்துஅதில்நல்லெண்ணெய்பட்டைகிராம்புஏலக்காய்அன்னாசிபூநறுக்கியசிறியவெங்காயம்பொடியாகநறுக்கியபெரியவெங்காயம்நீளமாககீறியபச்சைமிளகாய்சேர்த்துவெங்காயம்பொன்னிறமாகவும்வரைவதக்கவும் 



4. வெங்காயம்பொன்னிறமானவுடன்இதனுடன்கறிவேப்பிலைபொடியாகநறுக்கியதக்காளிமஞ்சள்தூள்மற்றும்கல்உப்புசேர்த்துதக்காளியைநன்குமசிக்கவும்


 

5. தக்காளிநன்குமசித்தவுடன்இதில்மட்டன்துண்டுகளைசேர்த்துஐந்துநிமிடம்கிளறவும்


6.  இந்தமட்டன்கலவையில்அரைத்தமசாலாவிழுதுசேர்த்துநன்குகிளறவும் 



7. அடுத்துஇந்தமட்டன்துண்டுகளைஎளிதாகவேகவைக்கசுடுதண்ணீர்சேர்த்துமண்சட்டியைமூடிஒருமணிநேரம்கொதிக்கவிடவும் 

8. ஒருமணிநேரம்கழித்துஇதில்கறிவேப்பிலைசேர்த்துபரிமாறவும் 

9. சுவையானமற்றும்மண்மனம்மாறாதமட்டன்கறிக்குழம்புதயார் 


rava idli Recipe


 INGREDIENTS  



3 tsp oil
1 tsp mustard
½ tsp jeera / cumin
1 tsp chana dal
pinch hing / asafoetida
few curry leaves
1 chilli (finely chopped)
1 inch ginger (finely chopped)
2 tbsp carrot (grated)
¼ tsp turmeric
1 cup rava / semolina / suji (coarse)
¾ cup curd / yogurt (whisk)
2 tbsp coriander (finely chopped)
½ tsp salt
½ cup water
¼ tsp eno / fruit salt
5 cashew (halves)



INSTRUCTIONS


 

• firstly, in a kadai heat 3 tsp oil and splutter 1 tsp mustard, ½ tsp jeera, 1 tsp chana dal, pinch hing and few curry leaves.

  • now add 1 chilli, 1 inch ginger and saute for a minute.

  • further add 2 tbsp carrot, ¼ tsp turmeric and saute for 2 minutes.

  • keeping the flame on low add 1 cup rava and roast well.

  • roast for 5 minutes or until the rava turns aromatic.

  • cool the rava completely and transfer to a bowl.

  • furthermore, add ¾ cup curd, 2 tbsp coriander and ½ tsp salt.

  • mix well forming a thick batter.

  • now add ½ cup water and mix well forming a smooth batter.

  • rest for 15 minutes or until the rava absorbs water.

  • mix well and add water as required, to form an idli batter consistency batter.

  • grease the idli plate with oil and place cashews in the centre.

  • just before steaming add a ¼ tsp eno (fruit salt) and mix well till it turns frothy. alternatively, add a pinch of baking soda.

  • pour the batter immediately into the idli plate. do not rest the batter.

  • steam the rava idli for 13 minutes on medium flame.

  • finally, serve instant rava idli with coconut chutney and sambar.


carrot halwa Recipe

INGREDIENTS  



1 kg carrot
¼ cup ghee / clarified butter
10 cashew / kaju (chopped)
10 almonds / badam (chopped)
3 cup milk
¾ cup sugar
½ cup khoya / mawa
¼ tsp cardamom powder



           INSTRUCTIONS


 

  • firstly, peel the skin of carrot and grate finely. keep aside. traditionally, delhi carrot is used to prepare halwa.

  • in a large kadai heat ¼ cup ghee and fry 10 cashew, 10 almonds.

  • fry until it turns golden brown. keep aside.

  • in the same ghee add grated carrot and saute well.

  • saute for 5 minutes or until it changes colour slightly.

  • now pour 3 cup milk and give a good stir.

  • boil for 10 minutes stirring occasionally.

  • continue to boil until the carrots are cooked well and milk reduces.

  • once the milk thickens completely, add ¾ cup sugar.

  • mix well and cook until the sugar dissolves and thickens.

  • cook until the halwa thickens and ghee releases from sides.

  • now turn off the flame and ½ cup khoya, ¼ tsp cardamom powder and fried nuts.

  • mix well making sure everything is well combined.

  • finally, enjoy gajar ka halwa or carrot halwa chilled or warm.